Conglioni umplute cu tocanita de porc

de Panacris in Paste, 20 Feb 2021 | 1188 vizualizari

 

Aveam tocănița, dar n-aveam garnitura! 🙁

După o revizie prin cămară, am găsit soluția 😉

Scoici umplute cu tocănița 😉 2 în 1 😉 un fel principal sau chiar o cină, consistentă! 😉

Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Conglioni (paste intergale în formă de scoici uriașe) cca. 500 g,
  • Pulpă de porc cca, 500 g,
  • Praz 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 50 ml,
  • Roșii cherry cca. 300 g
  • Usturoi 4 căței,
  • Ardei roșii cca. 200 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pasta de roșii cca. 200 g
  • Vin alb cca. 250 ml,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură.
  • Pentru topping:
  • Pasta de roșii arabiata cca. 350 ml,
  • Mozzarella rasă cca. 200 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conglioni umplute cu tocanita de porc:

Pulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul.

Prazul se curăță, taie rondele și se spală energic pentru a se îndepărta eventualul pământ dintre frunze. Roșiile se taie în sferturi, ardeii julien și usturoiul se curăță și mărunțește.

Într-un vas cu fundul gros se pune uleiul , apoi se adaugă rondelele de praz, ardeii, roșiile și usturoiul, se adaugă cca. 200 ml apă și se lasă la căli cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.

Apoi se adaugă bucățelele de carne și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, pâmă ce se rumenesc un picuț.

Se asezonează de sare, piper, foaie de dafin, boia, vin și pasta de roșii, se completează cu apă cât să acopere tocănița și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit.

Între timp pastele se fierb în multă apă colocotită cu puțină sare, cca. 8 minute sau conform inidcațiilor de pe ambalaj! 😉

Pastele se scurg, apoi se așează într-un vas termorezistent sau o tavă încăpătoare.

În fiecare cochilie se pune câte o lingură de tocăniță, apoi se presară sosul de roșii arabiata și mozzarella rasă, pe toată suprafața și se pune la gătit în cuptorul preîncins cca. 40 minute la foc mediu, acoperit.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conglioni umplute cu tocanita de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

23.02.2021, 20:09

Super bunatate ai pregatit aici!

Panacris 1

02.03.2021, 19:10

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Helga 1

25.04.2021, 18:07

Buna reteta dar totuși rectifica denumirea din coglioni(coaie)in Conchiglie(scoici).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella